söndag 10 maj 2015

Syträff i Maj

Lika roligt som alltid att träffas igen. Nu känner vi varandra mera och vår utflykt till Textilia formade oss som grupp ännu mera. Det kändes så lyckat för alla oss som kunde följa med och lite fattigare.
Idag hade vi styrelsemöte utan formella krav. Vi bestämde åka på utställning tillsammans och fler syträffar. Just nu känns det väldigt lite att ha en syträff i månaden. Vi saknar oss :)

Idag fortsatte vi på vår kurs med Jessika. Det var knivigt idag med alla trånga sömmar, det hördes äsch, faan, näää mm mm. Det krävdes täta fikaraster och dricka.

Jessika fick mersmak och köpte tyger från USA efter Textiliaresan. Nu blev vi andra lite grön av avund. Hon blir automatiskt vår tips inköpare. Jessika är vår nybörjare och har snart sytt mer än oss, köpt mera tyg än oss, vår kursledare.........vad ska vi göra med henne? Hon kan ju knappt kallas för nybörjare nu.........Det är en ära att få en nybörjare som Jessika, men nu ska jag avslöja henne:). Hon är skräddare, inte undra på att hon är snabbtänkt. Men vi är inte lessna för detta, vilken tillgång för oss i gruppen!

 Jessika har sytt en liten gullig förvaring till handsömnad

 När man syr handsömnad så behöver man något att förvara sina bobiner i
 Käckt eller hur :)
 
Men varför sluta här? Nä Jessika sydde lite presenter till dagispersonalen också :)
 
 På era platser så börjar vi kursen.......Linda vänta! Vi har inte satt oss än......
 Klart vi har en liten Kviltaffär. Vi ska inte få tygabstinens medan vi syr, det riskerar vi inte!
 Margareta hade bakat stora mulliga muffins till kaffet idag.
 Jaha, vilka tyger ska Jessika ha till sitt nya projekt av alla tyger hon har köpt från USA? Om vi inte hittar Jessika på en stol så finns hon alltid på golvet.
 Linda syr och syr och använder konstiga läten under tiden, svårtydliga......
 
 Birgitta får ny styrka efter en macka. På det igen!
 Marianne har sytt sin första kvilt klar! Nu ska hon bestämma färgen på ramen runt. Tyger i retrostil, så läcker. Här sitter vi "gamlingar" och sliter med en förvaring medan nybörjarna syr klart en kvilt på ett kick. Det är en obalans någonstans som vi måste rätta till :)
 Ja nu är det grubbel på gång, vilken färg blir det på ramen runt?
 Jodå, nybörjaren Marianne är klar med sin förvaring, vi andra.......syr och syr
 Birgitta "gamling" syr och syr.......går runt bordet....syr igen.....
 Margareta provar sin simultanförmåga. Hon KAN packa sysakerna och prata i mobilen samtidigt!
 Marianne grubblar vidare med Efva om ramen runt......
 Linda muttrar otydliga läten och kursledaren hinner sy en till.......
 Lite avundsjuka blickar innan vi åker hem..........vi vill också ha fler tyger......
 
Nu hoppas vi att ni som inte kunde komma idag kommer nästa gång! Vi saknar er.

1 kommentar:

  1. Hej! Vi är fyra tjejer från Jensen gymnasium södra som driver UF-företaget Live For It UF, våran ide är att tillverka tjocktröjor till barn som är i behov utav akuta allergimediciner. Tjocktröjan ska då ha en ficka på vänster sida där man kan placera sina allergisprutor, fickan ska ha en dragkedja och sedan resår inuti som håller sprutorna på plats. Barnet ska kunna ha med sig sin tjocktröja på utflykter med skolan bland annat ifall akuta allergianfall skulle inträffa så finns sprutorna alltid i närheten.    Vi hade då tänk att importera tjocktröjorna och sedan hitta ett företag som kan sy på fickorna, så det vi undrar då om det finns möjlighet att ni syr på fickorna och ett pris på det?

    Nås via mejl på liveforit@hotmail.com

    SvaraRadera